Mijn naam is Myrandë van Os. Ik woon samen met mijn gezin in Noord Brabant. Juli 2018 ben ik begonnen met het ontwerpen van bovenkleding voor jongens, die uit de standaard kindermaten zijn gegroeid.

Ik ben hiermee begonnen omdat mijn zoon, vanaf zijn 10e levensjaar, het steeds moeilijker vond om leuke en passende bovenkleding te vinden. Vanaf zijn 10e is hij uit de standaard kledingmaten gegroeid. Hierdoor moest hij zijn keuze gaan maken in de heren kleding. Die kleding kwam niet overeen met zijn belevingswereld. En daarbij is zijn lichaam nog niet uitgegroeid tot een mannenlichaam. In het voorjaar van 2018 konden we niets vinden, wat in zijn smaak viel.

Na wat onderzoek heb ik besloten om zelf jongenskleding te gaan maken, die gebaseerd is op nieuwe tiener maten. In verschillende kleuren en met afbeeldingen die overeen komen met kinderen in de tiener leeftijd vanaf lengtemaat 1,68m tot en met 2.00m. De maten worden aangepast aan een kinderlichaam, wat betekent smaller dan standaard heren maten en langer dan kinderkleding maten. De collectie wordt aangeboden in de lengte maat Long Fit. Wanneer blijkt dat dit voor sommige kinderen nog niet lang genoeg is, kunnen we de collectie nog uitbreiden met Extra Long Fit.

Alle kleding wordt gemaakt in Europa en van organische materialen. Alle materialen die gebruikt worden, zoals verf en garen, zijn GOTS gecertificeerd (allergeen vrij).

Ik hoop dat veel kinderen, die langer zijn, nu kunnen genieten van leuke kleding. Die past binnen hun belevingswereld en van goede kwaliteit is.

Veel plezier met deze kleding. Ik hoor graag wat jullie er van vinden.

Myrandë van Os.

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel.

Net als het EKO-label gaat de GOTS uit van 100% biologische grondstof en kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld in het etiket. 

Door de hele keten - van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie - wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken.

De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de             katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een       verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

Beloki® Shirts
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  Nuenen, Netherlands

  © 2018 by Beloki Shirts. Proudly created with Wix.com